Hela Sverige bakar - tarte tatin

  • Clara Öhrn
Publisert:

Första momentet i årets säsong av Hela Sverige bakar - en klassisk fransk äppelpaj.
Tarte Tatin bakas i en ugnsfast stekpanna med degen ovanpå.
I vanliga fall bakas pajen i ugnen, men är du riktigt skicklig kan du göra den på grillen.

Det blev genast knivigt i säsongens första avsnitt av Hela Sverige bakar. De tävlande kastades direkt in i tävlingen och två blev hemskickade med en gång. Deltagarna fick tävla i att baka den klassiska franska efterrätten tarte tatin med egengjord vaniljsås.

Inte vilken paj som helst

Och det var inte vilken tarte tatin som helst som skulle tillredas - pajen skulle göras på grillen.

”Det här känns helst sjukt, vem bakar med en grill?” Frågade sig deltagaren David Sandberg.

Jurymedlemmarna Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg avslöjade att det är den tuffaste säsongen någonsin, så vi får se vilka avancerade bakverk vi kommer få ta del av framöver.

Här är våra recept på tarte tatin

  • Klassisk tarte tatin
  • Tarte tatin med päron
  • Vaniljsås

Läs vidare

  1. (837)

    Blåbärspaj med vaniljsås

  2. (49)

    Bästa receptet på kärleksmums

  3. (31)

    Pumpapaj med vispad grädde

  4. (23)

    Hemmagjord vaniljsås

Clara Öhrn är reporter och redaktör på Godare.