Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings
En len pannacotta uppskattas alltid till dessert. Servera med någon av matkreatören Ayla Canpunars goda toppingar med choklad, bär eller kaneläpplen så blir den helt perfekt.
– Pannacotta är den perfekta desserten, säger Ayla.
OBS! Tid tillkommer för pannacottan att stelna i kylen med 3 timmar eller över natten.
Ingredienser
Pannacotta
- 5 dlvispgrädde
- 0,5 dlströsocker
- 1 vaniljstång
- 2,5 Gelatinblad
Bärkompott
- 7 dlfrysta bär, gärna jordgubb och körsbär
- 3 mskApelsinjuice
Rostad vit choklad
- 100 gVit bakchoklad
- 75 grostade mandelspån
- färska hallon
- citronmeliss
Stekta kaneläpplen
- 2 äpplen, röda
- 20 gSmör
- 2 tskKanel, malen
- 1,5 mskHonung
Chokladtopping
- 100 gVit bakchoklad
- 100 gmörk eller ljus bakchoklad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Ayla Canpunar
Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.
Visa 28 recept