Av Ayla Canpunar

Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings

Av Ayla Canpunar

(22)

Vad tycker du?

Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings

En len pannacotta uppskattas alltid till dessert. Servera med någon av matkreatören Ayla Canpunars goda toppingar med choklad, bär eller kaneläpplen så blir den helt perfekt.

– Pannacotta är den perfekta desserten, säger Ayla.

Ingredienser

Pannacotta

5 dlvispgrädde
0,5 dlströsocker
1 vaniljstång
2,5 Gelatinblad

Bärkompott

7 dlfrysta bär, gärna jordgubb och körsbär
3 mskApelsinjuice

Rostad vit choklad

100 gVit bakchoklad
75 grostade mandelspån
färska hallon
citronmeliss

Stekta kaneläpplen

2 äpplen, röda
20 gSmör
2 tskKanel, malen
1,5 mskHonung

Chokladtopping

100 gVit bakchoklad
100 gmörk eller ljus bakchoklad
Toppa pannacotta med favoritsmakerna.

Gör så här

1
OBS! Tid tillkommer för pannacottan att stelna i kylen med 3 timmar eller över natten.
2
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Lägg fröna, vaniljstången och sockret i en kastrull, rör runt så sockret får in vaniljsmaken. Addera grädde och låt sjuda på medelvärme, det ska inte storm koka. Rör om och låt puttra i ca 2–5 min så vaniljsmaken förstärks. Ta bort kastrullen från plattan och ta bort vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och lägg i den varma grädden. Vispa runt så gelatinbladen löser upp sig. Portionera upp i portionsglas och ställ i kylen minst 3 timmar (helst över natten) så att pannacottan stelnar.
3
Bärkompott: Tillsätt alla ingredienser i en kastrull. Ha på medelvärme tills det börjar bubbla. Reducera sedan värmen och mosa frukten lätt med hjälp av en träslev. Låt puttra på låg/medelvärme i ca 10–12 minuter tills vätskan reducerat bort. Ta bort från värmen och låt svalna helt.
4
Rostad vit choklad: Riv chokladen grovt och bre ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på 175° i ca 5 min eller tills gyllene. Låt svalna helt och bryt loss till mindre bitar.
5
Stekta kaneläpplen: Skala och tärna äpplen till mindre bitar. Hetta upp en panna med smör, tillsätt äpplen, kanel och honung. Stek på medelvärme tills äpplena blir lite mjuka. Låt svalna.
6
Chokladtopping: Hyvla tunna remsor av chokladen med hjälp av en skalare.
7
Toppa pannacottan med de goda varianterna. Bärkompott, kanelstekta äpplen eller med choklad. Glöm inte att också toppa med rostat mandelspån, rostad vit choklad, färska hallon och lite citronmeliss. Smaklig måltid!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (11)

    Ayla Canpunars lyxiga helgfrukost

  2. Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad