Av Markiz Tainton

Markiz Taintons goda saffranssill

Av Markiz Tainton

(1)

Vad tycker du?

Markiz Taintons goda saffranssill

Saffranssill med ingefära och citron är en sill med klassiska smaker på ett nytt sätt.
– Här har jag lekt med marockanska smaker. Jag ville göra en sill till min mamma som älskar saffran och chili, säger Markiz Tainton, matkreatör.

Saffranssill med extra sting av ingefära.

Ingredienser

420 gInläggningssill
2 vitlöksklyftor
1 Gul lök
1 knölFärsk ingefära, medelstor
2 inlagda citroner, eller
1 citron, zest och saft
0,5 tskfärsk chili
1 knippekoriander
1 knippedill
1 gSaffran
1 tsksvartpepparkorn, eller mer efter smak
2 lagerblad
Salt

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök, skiva ingefäran. Skär citronen i mindre klyftor och strimla chilin. Hacka färsk koriander och dill grovt. Lös upp saffran i lite varmt vatten.
2
Skiva upp filéerna i önskvärda bitar. Spara spadet från förpackningen.
3
Varva sillen med samtliga ingredienser och häll på saffransvattnet och sedan lagen från förpackningen. Kan ätas direkt men kan med fördel dra i 1–2 dygn i kyl för att smakerna ska sätta sig.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Senapsgriljer­ad lax

  2. (5)

    Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sill
    3. Jul
    4. Markiz Tainton – matkreatör

Sill

Visa alla
(110)

Krämig kavringstårta med matjessill

(7)

Krämig lingonsill med lime

(0)

Inlagd sill – lättlagad klassiker

(0)

Gräddfilssill med löjrom