Lillebyns laxlåda
Lillebyns laxlåda är en riktigt enkel och mumsig rätt med dillstuvad lax.
Allt du behöver göra är att koka upp stuvningen och gratinera allt i ugnen. Recept från Lillebyskolan i Göteborg och boken ”Tänk om”.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
Potatis, kokt
200 g
Lax, kokt
50 g
Bladspenat
Dillstuvning
2.5 dl
fiskbuljong
2.5 l
mjölk
2 msk
maizena
0.5 msk
Pressad citronsaft
Dill
Salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp buljong och mjölk till stuvningen, red med maizena utrört i lite vatten och koka minst 5 minuter. Smaka av med dill, citron, salt och peppar.
2
Lägg ut potatisen i en smord ugnsform. Fördela laxen i små bitar över, strö över bladspenat och häll över stuvningen.
3
Gratinera i ugnen i ca 15–20 minuter.