Kronhjort med dill och pumpapuré
Låt köttet puttra länge tills det är riktigt mört. Den lena pumpapurén blir pricken över i.
Ingredienser
- 800 gBog, av kronhjortskalv
- 1 morot
- 1 Lök
- 1 bitSelleri
- 0,5 purjolök
- 10 vitpepparkorn
- 3 lagerblad
- Salt
- 2 dlDill, skuren
- 50 gsmör
Pumpapuré
- 1 butternutpumpa
- 2 tskfärsk ingefära
- 1 mskÄttika
- 4 limeblad, färska eller torkade
- 100 gsmör, till purén
- vitpeppar, malen
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.