Kronhjort med dill och pumpapuré

Av Jon Hansson

Vad tycker du?

Kronhjort med dill och pumpapuré

(1)

Låt köttet puttra länge tills det är riktigt mört. Den lena pumpapurén blir pricken över i.

Kronhjort med dill och pumpa.

Ingredienser

Ingredienser

800 g
Bog, av kronhjortskalv
1
morot
1
Lök
1 bit
Selleri
0.5
purjolök
10
vitpepparkorn
3
lagerblad
Salt
2 dl
Dill, skuren
50 g
smör

Pumpapuré

1
butternutpumpa
2 tsk
färsk ingefära
1 msk
Ättika
4
limeblad, färska eller torkade
100 g
smör, till purén
vitpeppar, malen

Gör så här

1
Skölj bogen väl och skär den i stora tärningar. Skär även grönsakerna i bitar. Lägg både kött och grönsaker i en gryta, häll på vatten så att det täcker och tillsätt vitpepparkorn och lagerblad. Smaka av med salt. Koka under lock i 1 1/2–2 1/2 timmar tills köttet är riktigt mört. Ta upp köttbitarna och lägg åt sidan.
2
Reducera buljongen tills den har fått en rik smak. Sila buljongen, häll tillbaka den i grytan och vispa i smöret tills allt får en smörig konsistens. Lägg i kött och dill.
3
Skala butternutpumpan, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i bitar. Lägg i en kastrull, häll på vatten så att det knappt täcker och tillsätt ingefära, ättika och limeblad. Koka pumpan mjuk under lock. Häll av kokvattnet, plocka bort limebladen och tillsätt smöret. Mosa allt till en puré. Smaka av med vitpeppar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Vilt – det matsmarta köttalternativet

  2. Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag

  3. Smakrik lasagne med viltfärs

  4. Kronhjort med dill och pumpa

  5. Kryddig viltkorv

  6. Kålsoppa med persiljefrikadeller

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Kött
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa