Stekt piggvar med brynt smör och örtolja

Av Godare

Vad tycker du?

Stekt piggvar med brynt smör och örtolja

(6)

Piggvar är en finfisk med fast, vitt och väldigt gott kött. Här tillagas den med doftande brynt smör och smakrik örtolja. Servera med stekta eller grillade grönsaker och kokt färskpotatis.

Stekt piggvar med brynt smör och örtolja

Ingredienser

Ingredienser

1.2 kg
Piggvar
1 klick
smör
Salt och peppar

Brynt smör

100 g
Smör

Örtolja

1 kruka
Basilika
1 dl
Olivolja
0.5 tsk
Salt

Servera med

grillade grönsaker
kokt potatis

Gör så här

1
Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt, vispa så det inte bränner fast. Rör om innan du häller det över den stekta fisken så att de små prickarna i smöret kommer med, det är där den mesta av smaken sitter.
2
Örtolja: Mixa örter och olivolja, smaka av med salt.
3
Rensa piggvaren och dela den i 4 portionsbitar, skinnet ska sitta kvar. Hetta upp smör i en stor stekpanna. Stek bitarna långsamt i cirka fem 5 minuter med skinnsidan neråt. Vänd och stek ytterligare cirka 5 minuter.
4
Servera med brynt smör, örtolja, kokt potatis och grillade grönsaker av valfri sort.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Stekt abborre med gräddfil och potatis

  2. Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
decoration divider

Fisk

Visa alla

Tonfisksandwich med kapris och citron

Stekt torsk med brynt smör och potatismos

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Fiskgratäng med bacon