Klassisk jordgubbstårta

Av Godare

(17)

Vad tycker du?

Klassisk jordgubbstårta

En klassisk gräddig tårta med jordgubbar– en sommarfavorit som alltid gör succé.

En klassiker – jordgubbstårta med mycket grädde.
En klassiker – jordgubbstårta med mycket grädde.

Ingredienser

Tårtbotten

4 Ägg
2,5 dlSocker
150 gSmör
1 dlmjölk
1 dlPotatismjöl
2 tskBakpulver

Jordgubbsmousse

0,5 dlSocker
0,5 dlVatten
3 dlfrysta, mixade jordgubbar
3 bladgelatin
3 dlgrädde

Gör så här

1
Vispa socker och ägg med elvispen i minst 5 minuter.
2
Smält smör och blanda med mjölk och vaniljextrakt.
3
Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Blanda samman alla ingredienser.
4
Smörj och bröa en form och häll i smeten.
5
Baka i ugn 30–35 minuter på 175 grader. Känn med sticka så att kakan är färdig inuti.
6
Låt svalna ordentligt innan du skär den i tre delar för att fyllas.
7
Fyllning: Gör en sockerlag genom att koka socker och vatten, låt svalna.
8
Lägg gelatinbladen i blöt och smält över vattenbad enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda med purén och sockerlagen.
9
Vispa grädden hårt. Vänd ihop grädden med puréblandningen.
10
Låt stå kallt i 15–20 minuter innan du brer den mellan bottnarna.
11
Bred ut grädde på toppen och dekorera med bären.
12
Spritsa sidorna med hjälp av en spritspåse.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Klassisk jordgubbstårta