Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney

Frasiga potatisbullar med grön chutney – vi som älskar potatis har självklart de här krispiga potatisbullarna som en av våra favoriter.

– Det här är ett toppensätt att använda gårdagens kokta potatis på, säger Mattias Kristiansson.

Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Potatisbullar à la Indien.
Potatisbullar à la Indien.

Ingredienser

Grön chutney

2 dlkoriander, färsk
2 dlmynta, färsk
1 mskingefära, färsk, riven
2 chilifrukter , gröna, finhackade, eller efter smak
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 Lime, saften
0,5 tskSpiskummin
0,5 tskSalt
1 dlVatten, eller mer

Potatisbullar

400 gmjölig potatis, kokad
1 Chilifrukt, grön, finhackad
2 tskingefära, finhackad
0,5 dlKikärtsmjöl
0,5 tskChilipulver
0,5 tskSpiskummin
0,5 tskGurkmeja
0,5 tskmangopulver, kan uteslutas
0,5 tskSalt
neutral olja, att steka i

Servering

1,5 dlyoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
grön chutney
chilipulver
granatäppelkärnor
färsk koriander

Gör så här

1
Grön chutney: Mixa samtliga ingredienser till en slät sås i en blender eller med hjälp av en stavmixer. Mixa ner lite vatten i taget tills du har fått den konsistens du gillar.
2
Potatisbullar: Skala och mosa sönder potatisen med en gaffel.
3
Häll ner resterande ingredienser och blanda väl, enklast tycker jag är att använda händerna. Forma till små biffar.
4
Hetta upp ett generöst lager olja i en stekpanna. Stek potatisbullarna gyllene på båda sidor och låt sedan rinna av på en kökshandduk eller hushållspapper.
5
Lägg upp 2-3 potatisbullar på en tallrik. Skeda över yoghurten. Ringla över grön chutney och tamarindchutney.
6
Strö över chili, granatäppelkärnor och färsk koriander.
7
Genväg: När vi vill göra en turbovariant så köper vi frysta potatisbullar och steker på, strör över lite av kryddorna och serverar med tillbehören.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney