Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney

Frasiga potatisbullar med grön chutney – vi som älskar potatis har självklart de här krispiga potatisbullarna som en av våra favoriter.

– Det här är ett toppensätt att använda gårdagens kokta potatis på, säger Mattias Kristiansson.

Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Potatisbullar à la Indien.
Potatisbullar à la Indien.

Ingredienser

Grön chutney

  • 2 dlkoriander, färsk
  • 2 dlmynta, färsk
  • 1 mskingefära, färsk, riven
  • 2 chilifrukter , gröna, finhackade, eller efter smak
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 Lime, saften
  • 0,5 tskSpiskummin
  • 0,5 tskSalt
  • 1 dlVatten, eller mer

Potatisbullar

  • 400 gmjölig potatis, kokad
  • 1 Chilifrukt, grön, finhackad
  • 2 tskingefära, finhackad
  • 0,5 dlKikärtsmjöl
  • 0,5 tskChilipulver
  • 0,5 tskSpiskummin
  • 0,5 tskGurkmeja
  • 0,5 tskmangopulver, kan uteslutas
  • 0,5 tskSalt
  • neutral olja, att steka i

Servering

  • 1,5 dlyoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
  • grön chutney
  • chilipulver
  • granatäppelkärnor
  • färsk koriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney