Baconlindad kycklingfilé – saftig och smakrik
Baconlindad kycklingfilé – linda kycklingfilén med bacon och du får en saftig kyckling med god, salt smak. Passar både till vardag och fest.
Ingredienser
Ingredienser
4
kycklingbröstfilé
2 tsk
Rosmarin
8 skivor
bacon
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rapsolja, eller smör
700 g
Wokgrönsaker, frysta
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader.
2
Salta och peppra kycklingfiléerna och strö på rosmarin. Linda in varje kycklingfilé i två skivor bacon.
3
Hetta upp en stekpanna med olja/smör. Bryn kycklingfiléerna cirka 2 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form.
4
Tillaga i mitten av ugnen cirka 15 min.
5
Stek wokgrönsakerna.
6
Servera kycklingen på en bädd av varma grönsaker. Lägg till ris eller bulgur om du vill ha en matigare variant.