Baconlindad kycklingfilé – saftig och smakrik

Av Godare

Vad tycker du?

Baconlindad kycklingfilé – saftig och smakrik

(98)

Baconlindad kycklingfilé – linda kycklingfilén med bacon och du får en saftig kyckling med god, salt smak. Passar både till vardag och fest.

Baconlindad kycklingfilé

Ingredienser

Ingredienser

4
kycklingbröstfilé
2 tsk
Rosmarin
8 skivor
bacon
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rapsolja, eller smör
700 g
Wokgrönsaker, frysta

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader.
2
Salta och peppra kycklingfiléerna och strö på rosmarin. Linda in varje kycklingfilé i två skivor bacon.
3
Hetta upp en stekpanna med olja/smör. Bryn kycklingfiléerna cirka 2 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form.
4
Tillaga i mitten av ugnen cirka 15 min.
5
Stek wokgrönsakerna.
6
Servera kycklingen på en bädd av varma grönsaker. Lägg till ris eller bulgur om du vill ha en matigare variant.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Pasta Alfredo med kyckling

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
decoration divider

Kyckling

Visa alla

Helstekt kyckling med vitlök och timjan

Fuskramen med kyckling och chiliolja 

Yakitori – grillade kycklingspett

Thaikyckling med vitlök