Banh mi – vietnamesisk go’macka
Banh mi – den här vietnamesiska mackan har blivit riktigt populär. Läckra smaker av marinerat och stekt fläskkött blandas med picklade grönsaker, srirachasås och mängder av färsk koriander. Variationerna är många och här är vårt recept.
Ingredienser
Picklade grönsaker
- 2 Morötter
- 15 cmrättika
Lag
- 0,5 dlättikssprit
- 1 dlSocker
- 1 dlVatten
Marinad
- 2 mskketjap manis
- 3 mskkinesisk soja
- 1 mskHonung
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 2 krmChiliflakes
- 2 mskingefära, färsk, riven
Kött
- 500 gfläskkött, t ex karré eller ytterfilé
Dressing
- 2 msksrirachasås
- 1 dlmajonnäs
Servera med
- 0,5 gurka
- 2 jalapeños, milda
- 1 krukakoriander
- 1 Baguette