Heavenly tofu poké bowl
Erik Videgårds recept på vegetarisk poké bowl med tofu, avokado och en god dressing på sesam, chili och vitlök.
– Om du vill kan du addera ett mjukkokt ägg eller lite majo, säger Erik. Byt ut majonnäsen mot växtbaserad så blir rätten vegansk.
Ingredienser
- 2 huvudenromansallad, sköljda och rivna i bitar
- 4 dlAvokado/sojabönor/kikärter-mix
- 500 gsilkentofu, i 1 cm tärningar
- 2 msksesam/chili/vitlöksdressing , att blanda med tofun
- sesam/chili/vitlöksdressing , efter smak
- rivna rotsaker
- Macadamianötter
- sjögräs, rostat
- Koriander, färsk
- Salladslök, fint skuren
Sesam/chili/vitlöksdressing
- 50 gIngefära, finhackad
- 50 gVitlök, finhackad
- 350 gljus soja
- 100 gchingkiangvinäger
- 100 gSocker
- 50 gchiliolja
- 100 gSesamolja
- 100 ginlagd chilibönpasta (toban djan)
Avokado/sojabönor/kikärter-mix
- 2 Avokado, mogna (urtagna och skurna i 1 cm kuber)
- 150 gSojabönor, frysta och tinade (utan skal)
- 150 gkikärtor, från burk (avrunna och väl sköljda)
- 1 Lime, saften
- 1 tskSalt
Rivna rotsaker
- Rödbeta
- Morot
- Gulbeta
Srirachamajonnäs
- 400 gmajonnäs, hemgjord eller köpt
- 100 gsrirachasås