Polkafudge – krispigt och gott
Polkafudge – mjuk, söt fudge med krispigt polkakross på toppen. Fudge går att variera i all oändlighet med topping av godis, nötter, strössel eller torkad frukt. Recept ur Jennys jul av Jenny Warsén.
Ingredienser
Ingredienser
1 dl
vispgrädde
3 dl
strösocker
100 g
smör, saltat
1 dl
ljus sirap
150 g
Vit choklad
Topping
polkagriskarameller, krossade att toppa med
Gör så här
1
Koka upp grädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda på medelvärme tills blandningen är 123–125 grader.
2
Ta bort från värmen. Bryt ner chokladen i kastrullen och rör om tills allt har smält och
smeten är blank och fin.
3
Häll ner i en form med bakplåtspapper, cirka 13 x 13 cm. Strö över polkakross och låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar innan du skär upp fudgen med en vass kniv.