Polkafudge – krispigt och gott

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Polkafudge – krispigt och gott

(38)

Polkafudge – mjuk, söt fudge med krispigt polkakross på toppen. Fudge går att variera i all oändlighet med topping av godis, nötter, strössel eller torkad frukt. Recept ur Jennys jul av Jenny Warsén.

Polkafudge - recept på gott julsnacks

Ingredienser

Ingredienser

1 dl
vispgrädde
3 dl
strösocker
100 g
smör, saltat
1 dl
ljus sirap
150 g
Vit choklad

Topping

polkagriskarameller, krossade att toppa med

Gör så här

1
Koka upp grädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda på medelvärme tills blandningen är 123–125 grader.
2
Ta bort från värmen. Bryt ner chokladen i kastrullen och rör om tills allt har smält och smeten är blank och fin.
3
Häll ner i en form med bakplåtspapper, cirka 13 x 13 cm. Strö över polkakross och låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar innan du skär upp fudgen med en vass kniv.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Jordnötsrutor – med rice krispies

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Godis
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone