Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

Av Godare

Vad tycker du?

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

(9)

Tiramisu är en riktig klassiker bland de italienska desserterna Här är en variant med hallon där du också kan byta marsalavinet mot flädersaft.

Servera i snygga lager i glas och toppa med några färska hallon.

Hallon ger en frisk och fräsch smak på den klassiska italienska desserten.

Ingredienser

Ingredienser

2 dl
vispgrädde
250 g
Mascarpone
0.5 dl
florsocker
200 g
Hallon, cirka
2 msk
marsalavin, eller flädersaft, koncentrerad
1
Lime, finrivet skal
savoiardkex
citronmeliss

Gör så här

1
Blanda grädde, mascarpone och florsocker och vispa fluffigt.
2
Mosa hallonen och rör samman med marsala eller saft.
3
Bryt kexen i mindre bitar och fördela i botten av glasen. Varva mascarponevisp och hallonmos, toppa med några hela hallon och ett par blad citronmeliss.
4
Låt gärna stå en halvtimme före servering så saftar det till sig lite.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Tiramisutårta av Roy Fares

  2. Chokladterrin – lyxig och lättgjord

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Italiensk mat
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone