Jordgubbar med grädde

Av Lise Finckenhagen

En spännande twist på den klassiska desserten "jordgubbar med grädde". Här serverad med rostad mandel och karamelliserad vit choklad. Karamelliserad vit choklad är enkelt att göra själv och kan göras god tid i förväg. Förvara den svalt bara.

Karamelliserad vit choklad ger en modern twist till klassiska jordgubbar med grädde.

Ingredienser

Ingredienser

jordgubbar
2 dl
Mandel, hackad eller skivad
2 msk
Socker
200 g
Vit choklad
myntablad, till dekoration
Ätbara blommor, till dekoration

Gör så här

1
Lägg mandlarna i en upphettad, torr stekpanna. Strö/sikta över florsockret och rosta eller stek mandeln under omrörning tills mandeln är gyllene och florsockret har smält (ungefär som rostad mandel). Häll mandlarna på ett bakplåtspapper.
2
Värm ugnen till 115 grader. Hacka chokladen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper (eller använd en ugnsfast form). Sätt in plåten i ugnen och rör om i chokladen när den smält.
3
Fortsätt att "tillaga" chokladen tills den är gyllene och karamelliserad, det tar ca. 45 minuter. Rör om regelbundet (var 10-12:e minut). Först smälter chokladen, sedan klumpar den sig och blir grynig, och sedan smälter den igen. Både färgen och smaken kan påminna om prim.
4
Kyl den karamelliserade chokladen och skär den i små bitar innan servering.
5
Servera rensade och delade jordgubbar med kall grädde, rostad mandel och karamelliserad vit choklad.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Jordgubbsgaletter med vaniljkräm

  2. Jordgubbspaj med chokladbotten

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone