Grön kycklingcurry med kokosmjölk
Här har vi en riktigt krämig och eldig kycklingcurry med chili, citrongräs, limeblad och kokosmjölk. Lägg ner kycklingen i såsen tillsammans med grönsakerna, och låt puttra i några minuter tills kycklingen är genomstekt.
Ingredienser
- 2 citrongräs
- 2 grön chili
- 3 vitlöksklyftor
- 3 cmingefära, kan även använda galangal
- 0,5 mskspiskummin, krossad
- 1 mskfisksås
- 1 mskpalmsocker, eller farinsocker
- 1 msksojasås
- 8 kycklinglår, överlår, gärna med skinn
- 500 ggrönsaker, efter önskemål
- 400 mlKokosmjölk
- 1 dlKycklingfond, eller vatten
- 5 kaffirlimeblad, färska eller torkade
- färsk koriander
- thaibasilika
- myntablad, kan utelämnas
- Lime
- ris, till servering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.