Grön kycklingcurry med kokosmjölk

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Grön kycklingcurry med kokosmjölk

Här har vi en riktigt krämig och eldig kycklingcurry med chili, citrongräs, limeblad och kokosmjölk. Lägg ner kycklingen i såsen tillsammans med grönsakerna, och låt puttra i några minuter tills kycklingen är genomstekt.

Grön kycklingcurry med kokosmjölk
Grön kycklingcurry med kokosmjölk

Ingredienser

  • 2 citrongräs
  • 2 grön chili
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 cmingefära, kan även använda galangal
  • 0,5 mskspiskummin, krossad
  • 1 mskfisksås
  • 1 mskpalmsocker, eller farinsocker
  • 1 msksojasås
  • 8 kycklinglår, överlår, gärna med skinn
  • 500 ggrönsaker, efter önskemål
  • 400 mlKokosmjölk
  • 1 dlKycklingfond, eller vatten
  • 5 kaffirlimeblad, färska eller torkade
  • färsk koriander
  • thaibasilika
  • myntablad, kan utelämnas
  • Lime
  • ris, till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grön kycklingcurry med kokosmjölk

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.