Mjuka och fluffiga flatbreads

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Mjuka och fluffiga flatbreads

På bageriet i Orminge bakar Daniel Lindeberg fluffigt goda flatbreads som fylls med gottigheter till hungriga lunchgäster.

– Olivoljan ger den mjuka ytan och flingsaltet på toppen en extra liten kick, säger Daniel.

Recept ur boken ”Lunchmackor”.

Flatbreads
Flatbreads

Ingredienser

Dag 1, poolish

  • 2 gJäst
  • 200 gVatten
  • 200 gvetemjöl special

Dag 2

  • 5 gJäst
  • 450 gVatten
  • 640 gvetemjöl special
  • hela poolichen från dag 1
  • 18 gHavssalt, fint
  • 1 mskRapsolja, till bunken
  • 1 dlolivolja
  • Flingsalt, att toppa med

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mjuka och fluffiga flatbreads