Köttfärslimpa med het glaze
Hetta till köttfärslimpan med en härligt het och kryddig glaze. Enkel att göra, bara att röra ihop bland annat bbq-sås, ketchup, senap, farinsocker och lökpulver, smaka av med salt och peppar. Servera med potatis, pressgurka och lingon.
Ingredienser
- 500 gnötfärs
- 1,5 dlmjölk
- 4 mskStröbröd
- 3 mskTomatpuré
- 2 tsktimjan
- 1 tskSalt
- 0,5 tskSvartpeppar
- 1 ägg
- 1 Gul lök
- 1 vitlöksklyfta
Glaze
- 1 dlbbq-sås
- 1 dlKetchup
- 1 mskDijonsenap
- 2 tskWorcestershiresås
- 1 mskTomatpuré
- 2 mskfarinsocker
- 1 tskPaprika Smoked
- 0,5 tsksalt
- 0,5 tsksvartpeppar
- 0,5 tskLökpulver