Cheesecake med pepparkaksbotten och Baileys

Av Lise Finckenhagen

(15)

Vad tycker du?

Cheesecake med pepparkaksbotten och Baileys

Cheesecake med pepparkaksbotten och Baileys är en härlig twist på den klassiska cheesecaken. Ta vara på alla trasiga pepparkakorna, perfekt till tårtbotten här. Den här cheesecaken passar till en springform som är 20-22 cm i diameter. OBS! Beräkna att kakan behöver minst fyra timmar i kylskåp.

Cheesecake med pepparkaksbotten och Baileys
Cheesecake med pepparkaksbotten och Baileys

Ingredienser

Botten

  • 160 gPepparkakor
  • 60 gsmör
  • 3 mskSocker

Ostkräm

  • 600 gfärskost, naturell
  • 150 gSocker
  • 1 vaniljstång, fröna, eller vaniljsocker
  • 3 ägg, medelstora/stora
  • 4 mskbaileys likör, kan utelämnas

Gräddfilslock

  • 3 dlgräddfil
  • 2 mskSocker
  • 1 mskcitronsaft

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Cheesecake med pepparkaksbotten och Baileys