Lammkotletter i kokosmarinad

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Lammkotletter i kokosmarinad

Lammkotletter är möra, supersaftiga och snabba att tillaga. Här låter vi de marinera i en blandning av röd currypasta och kokosmjölk. Tillsammans med krispig och fräsch sallad får du en fantastisk lammrätt utöver det vanliga.

Lammkotletter i kokosmarinad
Lammkotletter i kokosmarinad

Ingredienser

  • 1 kglammkarré
  • 50 gröd currypasta
  • 1 dlKokosmjölk
  • 1 mskLimejuice, färskpressad
  • Olja

Sallad

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 mskfisksås
  • 1 mskpalmsocker, eller socker
  • 2 Lime
  • 2 mskjordnötter, hackade och rostade
  • 1 hjärtsallad
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 2 Morötter
  • 100 gsockerärter

Till servering

  • färsk koriander, eventuellt mynta och/eller thaibasilika
  • jordnötter, rostade, grovt hackade
  • jasminris

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lammkotletter i kokosmarinad

Ämnen