Lammkotletter i kokosmarinad
Lammkotletter är möra, supersaftiga och snabba att tillaga. Här låter vi de marinera i en blandning av röd currypasta och kokosmjölk. Tillsammans med krispig och fräsch sallad får du en fantastisk lammrätt utöver det vanliga.
Ingredienser
- 1 kglammkarré
- 50 gröd currypasta
- 1 dlKokosmjölk
- 1 mskLimejuice, färskpressad
- Olja
Sallad
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 mskfisksås
- 1 mskpalmsocker, eller socker
- 2 Lime
- 2 mskjordnötter, hackade och rostade
- 1 hjärtsallad
- 0,5 rödlök
- 0,5 gurka
- 2 Morötter
- 100 gsockerärter
Till servering
- färsk koriander, eventuellt mynta och/eller thaibasilika
- jordnötter, rostade, grovt hackade
- jasminris