Lyxig förrätt med råraka med hummerröra
En frasig och krämig förrätt som blir perfekt start på en läcker 3-rättersmiddag.
– Ett lyxigt, men relativt enkelt recept som går bra att förbereda, säger kocken Mattias Larsson.
Ett alternativ till löjrom är stenbitsrom eller tångkaviar.
Ingredienser
råraka
- 350 gfast potatis
- Salt
- smör
Hummerröra
- 2 kokta humrar, urtagna
- 1 Gul lök
- 4 mskmajonnäs
- 0,5 fänkål
- 1 mskcitronjuice
- Salt
Till servering
- Dill
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 41 recept