Av Mattias Larsson

Lyxig förrätt med råraka med hummerröra

Av Mattias Larsson

(1)

Vad tycker du?

Lyxig förrätt med råraka med hummerröra

En frasig och krämig förrätt som blir perfekt start på en läcker 3-rättersmiddag.

– Ett lyxigt, men relativt enkelt recept som går bra att förbereda, säger kocken Mattias Larsson.

Ingredienser

råraka

350 gfast potatis
Salt
smör

Hummerröra

2 kokta humrar, urtagna
1 Gul lök
4 mskmajonnäs
0,5 fänkål
1 mskcitronjuice
Salt

Till servering

Dill
Frasig råraka med lyxig hummerröra toppade med citronpicklad fänkål.

Gör så här

1
Hacka hummerköttet i önskad storlek. Skala och finhacka löken. Blanda hacket med majonnäs och smaka av om det behövs mer salt.
2
Finstrimla eller grovriv potatisen. Blanda potatisen med salt och låt den marinera ett par minuter. Värm en stekpanna till medeltemperatur. Krama ur lite vätska ur potatisen och dela upp den i 4 portioner. Stek rårakorna cirka 5 minuter på varje sida i rikligt med smör till en gyllene och knaprig yta.
3
Hyvla eller finstrimla fänkålen supertunt. Marinera fänkålen i citronjuicen och en liten nypa salt.
4
Lägg upp rårakorna på tallrikar. Toppa med hummerröran och fänkålen. Plocka över små fina dillkvistar och avnjut direkt.
5
Tips. Hummerröran kan förberedas redan dagen före. Rårakan kan stekas innan gästerna anländer och värmas upp i ugnen, cirka 5 minuter på 200 C. Fänkålen kan förberedas innan gästerna kommer och så är det bara att marinera den strax innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (0)

    Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg

  2. (1)

    Oxfilé med baconstekt savoykål

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Förrätter
    3. Skaldjur
    4. Nyår

Förrätter

Visa alla
(1)

Friterad brysselkål med gräddfilsdipp

(1)

Rödbetsmarinerade ägg till charkbrickan

(1)

Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka

(1)

Toast skagen – klassiker som alltid gör succé