Fiskpaté de luxe

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Fiskpaté de luxe

Tapas med fiskpaté som du behöver förbereda dagen innan. Lägg på favoritbrödet och toppa med tomat och en klick yoghurt.

Lyxig fiskpaté gör succé.

Ingredienser

300 glaxfilé
300 gKoljafilé
1 krmCayennepeppar
1 krmVitpeppar
2 mskPotatismjöl
3 ägg
3 dlgrädde
1 dlfärsk dill

Gör så här

1
Skär lax- och koljafiléerna i mindre bitar, se till att de är helt benfria, och lägg dem i en matberedare med knivtillsats. Tillsätt kryddorna – cayenne och vitpeppar – och potatismjölet. Kör några sekunder och tillsätt därefter ägg, grädde och dill. Kör ytterligare några sekunder, det ska bli en slät och fin smet.
2
Smöra ett bakplåtspapper och kläd en avlång brödform med det. Häll i fisksmeten. Låt gärna lite av bakplåtspappret täcka smeten. Ställ formen i en långpanna (eller stor ugnsfast form) till hälften fylld med vatten.
3
Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 50 minuter i 175 graders värme. Ta ut patén och låt den svalna. Låt den gärna stå över natt i kylen så blir den fast och fin i konsistensen. Skär upp i bitar och servera, gärna på en liten skiva gott lantbröd och en klick yoghurt. Receptet visar antal i bitar och inte portioner.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (3)

    Fiskburgare med krämig räksås

  2. (243)

    Fiskgratäng med torsk, räkor och citronsås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Smårätter

Fisk

Visa alla

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

(1)

Gravad lax

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis

(1)

Fiskgratäng med makaroner