Fiskpaté de luxe
Tapas med fiskpaté som du behöver förbereda dagen innan. Lägg på favoritbrödet och toppa med tomat och en klick yoghurt.
Ingredienser
300 glaxfilé
300 gKoljafilé
1 krmCayennepeppar
1 krmVitpeppar
2 mskPotatismjöl
3 ägg
3 dlgrädde
1 dlfärsk dill
Gör så här
1
Skär lax- och koljafiléerna i mindre bitar, se till att de är helt benfria, och lägg dem i en matberedare med knivtillsats. Tillsätt kryddorna – cayenne och vitpeppar – och potatismjölet. Kör några sekunder och tillsätt därefter ägg, grädde och dill. Kör ytterligare några sekunder, det ska bli en slät och fin smet.
2
Smöra ett bakplåtspapper och kläd en avlång brödform med det. Häll i fisksmeten. Låt gärna lite av bakplåtspappret täcka smeten. Ställ formen i en långpanna (eller stor ugnsfast form) till hälften fylld med vatten.
3
Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 50 minuter i 175 graders värme. Ta ut patén och låt den svalna. Låt den gärna stå över natt i kylen så blir den fast och fin i konsistensen. Skär upp i bitar och servera, gärna på en liten skiva gott lantbröd och en klick yoghurt. Receptet visar antal i bitar och inte portioner.