Tacos med tingakyckling

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Tacos med tingakyckling

Tacos! Lägg sallad i botten på din varma tortilla och sedan en rejäl sked med tinga-kyckling.

Toppa med rädisor, rödlök, gräddfil och ost.

Tacos med kyckling och fetaost i varma tortillas.
Tacos med kyckling och fetaost i varma tortillas.

Ingredienser

500 gKycklingbröstfilé, utan skinn
1 Gul lök, stor (hackad)
3 tomater, i klyftor
2 vitlöksklyftor, skalade
2 mskChipotlepasta
1 mskpaprikapulver, milt
1,5 tskSalt
0,75 tskvitpeppar
2 mskVegetabilisk olja

Till servering

12 tortillabröd, av majs eller vete (varma)
0,5 romansalladshuvud, strimlat
1 knipparädisor, tunt skivade
0,5 rödlök, tunt skivad
1,5 dlgräddfil
200 gqueso fresco, eller fetaost (smulad)

Gör så här

1
Lägg kycklingfiléerna i en gryta och häll på ca 1 liter vatten. Låt koka upp, sätt på lock och sänk värmen. Låt kycklingen sjuda i ca 8–10 minuter eller tills den är genomkokt. Skumma ytan vid behov. Dra av grytan från värmen.
2
Lyft upp kycklingen och lägg den på en tallrik att svalna. Häll över kokvattnet i en bunke och spara till senare. Dra isär kycklingen i strimlor när den svalnat tillräckligt för att hanteras. Sätt tillbaka den tomma grytan på plattan. Lägg i hälften av den hackade löken, alla tomatklyftor och båda vitlöksklyftorna. Häll på ca ½ liter vatten. Låt koka upp på hög värme, sänk sedan värmen och låt sjuda i 5 minuter. Häll av vattnet. Låt lök- och tomatblandningen svalna.
3
När den svalnat, mixa lök- och tomatblandningen med chipotlepasta, paprikapulver, salt och vitpeppar i ca 1 minut till en slät röra. Sätt grytan på plattan igen och hetta upp oljan på medelhög värme. Ha i resten av den hackade löken och låt fräsa i 1 minut. Tillsätt också den strimlade kycklingen och den mixade röran och låt allt fräsa i ytterligare 1 minut. Slå på 1 ¼ dl av kokvattnet från kycklingen. Sänk värmen och låt allt puttra långsamt i 15 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tacos med tingakyckling