Tacos med tingakyckling
Tacos! Lägg sallad i botten på din varma tortilla och sedan en rejäl sked med tinga-kyckling. Toppa med rädisor, rödlök, gräddfil och ost.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
Kycklingbröstfilé, utan skinn
1
Gul lök, stor (hackad)
3
tomater, i klyftor
2
vitlöksklyftor, skalade
2 msk
Chipotlepasta
1 msk
paprikapulver, milt
1.5 tsk
Salt
0.75 tsk
vitpeppar
2 msk
Vegetabilisk olja
Till servering
12
tortillabröd, av majs eller vete (varma)
0.5
romansalladshuvud, strimlat
1 knippa
rädisor, tunt skivade
0.5
rödlök, tunt skivad
1.5 dl
gräddfil
200 g
queso fresco, eller fetaost (smulad)
Gör så här
1
Lägg kycklingfiléerna i en gryta och häll på ca 1 liter vatten. Låt koka upp, sätt på lock och sänk värmen. Låt kycklingen sjuda i ca 8–10 minuter eller tills den är genomkokt. Skumma ytan vid behov. Dra av grytan från värmen.
2
Lyft upp kycklingen och lägg den på en tallrik att svalna. Häll över kokvattnet i en bunke och spara till senare. Dra isär kycklingen i strimlor när den svalnat tillräckligt för att hanteras. Sätt tillbaka den tomma grytan på plattan. Lägg i hälften av den hackade löken, alla tomatklyftor och båda vitlöksklyftorna. Häll på ca ½ liter vatten. Låt koka upp på hög värme, sänk sedan värmen och låt sjuda i 5 minuter. Häll av vattnet. Låt lök- och tomatblandningen svalna.
3
När den svalnat, mixa lök- och tomatblandningen med chipotlepasta, paprikapulver, salt och vitpeppar i ca 1 minut till en slät röra. Sätt grytan på plattan igen och hetta upp oljan på medelhög värme. Ha i resten av den hackade löken och låt fräsa i 1 minut. Tillsätt också den strimlade kycklingen och den mixade röran och låt allt fräsa i ytterligare 1 minut. Slå på 1 ¼ dl av kokvattnet från kycklingen. Sänk värmen och låt allt puttra långsamt i 15 minuter.