Per Ehrlund

Av Per Ehrlund

Po’boys med cajunblomkål

Av Per Ehrlund

(2)

Vad tycker du?

Po’boys med cajunblomkål

Po’boys är en förkortning av ”poor boys sandwich.” En matig macka med rötter i New Orleans, som man från början fyllde med det som fanns på restaurangen. Här är kocken Per Ehrlund variant med cajunblomkål som röks direkt på grillen.

Po’boys med cajunblomkål.
Po’boys med cajunblomkål.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 dlRapsolja
  • 1 tskvitlökspulver
  • 1 tsklökpulver
  • 1 tsknymalen svartpeppar
  • 1 tsktorkad timjan
  • 1 tsktorkad oregano
  • 1 tskpaprikapulver
  • 0,5 tskSalt
  • 0,5 tskCayennepeppar
  • 0,5 tskChiliflakes
  • 1 tskWorcestershiresås
  • tabasco, några droppar

Remoulad

  • 1 dlCrème fraiche
  • 1 dlMajonnäs
  • 1,5 mskcornichons, finhackade
  • 1 tskKapris, finhackad
  • 1 mskcitronsaft
  • 1 msksenap
  • 1 mskPersilja , finhackad
  • tabasco
  • Salt
  • nymalen svartpeppar

Till servering

  • 4 hamburgerbröd
  • tomater
  • isbergssallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Po’boys med cajunblomkål

Per Ehrlund

Per Ehrlund är snickaren som blev grillexpert på senare år. Han är en av Sveriges mest anlitade grillinstruktörer och med glimten i ögat inspirerar han med sina genuina kunskaper i grillandets konst. I programmet “Grill o’clock” bjuds det på en grillfest som heter duga. Per lagar massor med goda rätter och lär samtidigt ut sina bästa tips och tekniker så att du kan briljera under sommarens alla grillfester.

Visa 5 recept