Björnbärspaj med vit chokladgrädde

Av Godare

Vad tycker du?

Björnbärspaj med vit chokladgrädde

(159)

I den här björnbärspajen matchar den lena, söta fyllningen av vit chokladgrädde de syrliga bären perfekt. Enkel att baka och lätt att variera med olika bär. Har du bråttom använder du färdigköpt pajdeg.

Björnbärspaj med vit chokladgrädde

Ingredienser

Ingredienser

3 dl
Vetemjöl
1 krm
Salt
1 dl
Florsocker
175 g
Smör, kylskåpskallt
2
ägg

Fyllning

200 g
Vit Choklad
3 dl
grädde
1
Lime, det rivna skalet
250 g
Björnbär, eller andra bär

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda vetemjöl, salt och florsocker i en bunke eller matberedare Hacka samman mjölblandningen med smöret till en smulig deg. Arbeta in äggen ett i taget tills du fått en smidig deg, överarbeta den inte. Låt degen vila i kylen minst 30 minuter.
2
Ta fram degen och tryck ut den i en pajform, täck kanterna med aluminiumfolie så glider de inte ner under gräddningen. Nagga botten med en gaffel.
3
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 175 grader i tio minuter. Ta ut formen och ta bort aluminiumfolien, grädda klart skalet ytterligare 10 minuter.
4
Fyllning: Koka upp hälften av grädden dra kastrullen av värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och låt den smälta i grädden. Rör runt så att smeten blir slät och tillsätt resten av grädden. Ställ i kylen minst 2 timmar. När grädden är kall, vispa den fluffig med elvisp.
5
Riv skalet på limen och vänd försiktigt ner det i chokladgrädden.
6
Fyll det avsvalnade pajskalet med chokladgrädde och färska björnbär. För variation kan du breda ut ett lager lemon curd eller hallonsylt i botten av pajen först.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Nutellapaj – gott och enkelt recept

  2. Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Paj
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!