Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes

Av Gustav Johansson

(4)

Vad tycker du?

Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes

Bjud på oemotståndliga bönburgare fyllda av näring och energi från grönärtsguacamole, sötpotatispommes och umamiböndressing.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Oemotståndligt! Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes.
Oemotståndligt! Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes.

Ingredienser

380 gkikärter, på burk
380 gsvarta bönor, på burk
2 mskkikärtsspad
2 dlhavregryn
2 mskPotatismjöl
2 tskPaprikapulver, rökt
1 tskRosmarin, torkad
2 tskSpiskummin
1 mskkinesisk soja
1,5 mskGrönsaksfond
Salt och svartpeppar
Rapsolja, till stekning

Grönärtsguacamole

1 vitlöksklyfta, stor
250 gÄrter, gröna frysta, upptinade
1 tskSpiskummin
0,5 citron, saften
1 rödlök, liten
1 stTomat
1 nävefärsk koriander
Salt och svartpeppar

Umamiböndressing

380 gvita bönor, stora
1 vitlöksklyfta
1 tskSenap
1 tskJapansk soja
0,5 tskGurkmeja
0,5 citron, saften
2 mskNäringsjäst
0,5 dlVatten
Salt och svartpeppar

Grönkålschips

100 ggrönkål
1,5 mskRapsolja
Salt och svartpeppar

Picklad rödlök

1 rödlök
1 citron, saften

sötpotatispommes

2 sötpotatisar, stora
1 krmCayennepeppar
Salt

Till servering

6 hamburgerbröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes