Vegetarisk ”lammstek” till påsken

Av Godare

Vad tycker du?

Vegetarisk ”lammstek” till påsken

(75)

Lamm hör påsken till för många. Om du vill minska på köttet är den här vegetariska svamp- och nötsteken ett perfekt alternativ på påskbordet.

Vegetarisk lammstek – svamp och nötstek kan ersätta lammsteken på påskbordet.

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
skogschampinjoner
200 g
Valnötter, naturella
1 dl
Bladpersilja
4
vitlöksklyftor
2
gula lökar
kikärtsspadet från 1 tetra kikärtor
3 msk
potatismjöl
1.5 dl
havregryn
rosmarin, 3 kvistar färsk eller 1,5 msk torkad
Rapsolja, att steka i
Salt och svartpeppar

Gör så här

1
Hacka svampen, löken och vitlöken. Stek allt tills det får rejält med färg i omgångar i rapsolja (jag använde två stekpannor). Salta och peppra löpande och krydda med rosmarin.
2
När du har stekt allt, mixa hälften av svamphacket i en bunke med en mixerstav så att du får en blandad konsistens.
3
Hacka nötterna och persiljan fint och blanda därefter ner dem i svampröran.
4
Avsluta med att röra potatismjöl, kikärtsspad och havregryn samt salta och peppra lite extra.
5
Häll ner smeten i en ugnsfast avlång form täckt med bakplåtspapper.
6
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter. Känn efter med en sticka i mitten, om den inte är jättefuktig så är steken klar. Låt vila några minuter innan du serverar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Goda sommarmaten

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika