Semifreddo på hallon- och körsbär

Av Godare

Vad tycker du?

Semifreddo på hallon- och körsbär

(3)

Semifreddo är som en blandning av glass och parfait – och det perfekta sättet att avsluta en romantisk middag på. Det går fint att göra både semifreddon och tillbehören i förväg, så att den bara är att servera på den faktiska kvällen.

Semifreddo – den perfekta desserten till en romantisk middag.

Ingredienser

Semifreddo

2 dl
vispgrädde
2
äggvitor
4
äggulor
1 dl
Socker
2 dl
hallonpuré

Körsbärssås

2 dl
körsbär
0.5 dl
syltsocker
1 skvätt
vatten, eller ett gott dessertvin

Karamelliserade hasselnötter

1 näve
hasselnötter
1 dl
strösocker

Rostad vit choklad

50 g
Vit choklad

Gör så här

1
Börja med att vispa äggvitan till ett fast marängliknande skum. Ställ det åt sidan och vispa sedan äggulor och socker till ett fluff. Vispa även grädden till toppar.
2
Nu skall fluffen blandas. Ner med grädden i äggsmeten, som sedan vänds ner i marängen. Till sist vänder du ner hallonpurén. Se till att allt är ordentligt blandat, utan att vispa bort all luft. Plasta insidan av en avlång brödform, och häll ner semifreddon.
3
Ställ formen i frysen. Låt stå i minst 6 timmar, men gärna över natten.
4
Koka upp alla ingredienser till körsbärssåsen.
5
Karamellisera nötterna genom att först smälta sockret försiktigt i en stekpanna. När det är gyllenbrunt och flytande, dra det av plattan och vänd ner de grovt hackade nötterna. Häll genast upp på ett bakplåtspapper och låt stelna.
6
Rostad choklad: Riv vit choklad fint på ett bakplåtspapper, låt gå i ugnen i 180 grader i cirka 5 minuter, eller tills chokladen är gyllenbrun. Titta till chokladen hela tiden, för den bränns fort! Ta ut och låt svalna. Bryt den i fina bitar.
7
När det är dags att servera: Klicka upp semifreddon och strö över de karamelliserade valnötterna. Lägg på några bitar vit brynt choklad. Droppa körsbärssås över alltsammans.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Clover Club – rosa drink med hallon

  2. Laxtartar med friterat rispapper

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Italiensk mat
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone