Äppelkaka med knaprig topping
Här är en äppelkaka med extra allt – smör, kanel, socker och givetvis goda äpplen. Toppa äppelkakan med smuldeg som tar den till en helt ny nivå – otroligt knaprig och god.
Ingredienser
- 100 gsmör
- 1 dlHavregryn KRAV
- 2 dlVetemjöl
- 1,5 dlSocker
- 0,5 mskVaniljsocker
- 0,5 mskKanel
- 1,5 tskFlingsalt
kaneläpplen
- 2 äpplen
- 1 mskKanel
- 1 mskSocker
- 1 mskcitron, pressad saft
äppelkaka
- 1 msksmör, till formen
- 2 mskStröbröd, till formen
- 150 gsmör, rumsvarmt
- 2 dlSocker
- 2 ägg
- 0,5 dlVatten
- 2 tskVaniljsocker
- 3 dlVetemjöl
- 1 tskBakpulver