Äppelkaka med knaprig topping

Av Godare

(191)

Vad tycker du?

Äppelkaka med knaprig topping

Här är en äppelkaka med extra allt – smör, kanel, socker och givetvis goda äpplen. Toppa äppelkakan med smuldeg som tar den till en helt ny nivå – otroligt knaprig och god.

Äppelkaka med crunch på toppen.
Äppelkaka med crunch på toppen.

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 1 dlHavregryn KRAV
  • 2 dlVetemjöl
  • 1,5 dlSocker
  • 0,5 mskVaniljsocker
  • 0,5 mskKanel
  • 1,5 tskFlingsalt

kaneläpplen

  • 2 äpplen
  • 1 mskKanel
  • 1 mskSocker
  • 1 mskcitron, pressad saft

äppelkaka

  • 1 msksmör, till formen
  • 2 mskStröbröd, till formen
  • 150 gsmör, rumsvarmt
  • 2 dlSocker
  • 2 ägg
  • 0,5 dlVatten
  • 2 tskVaniljsocker
  • 3 dlVetemjöl
  • 1 tskBakpulver

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Äppelkaka med knaprig topping