Äppelkaka med knaprig topping

Av Godare

(191)

Vad tycker du?

Äppelkaka med knaprig topping

Här är en äppelkaka med extra allt – smör, kanel, socker och givetvis goda äpplen. Toppa äppelkakan med smuldeg som tar den till en helt ny nivå – otroligt knaprig och god.

Äppelkaka med crunch på toppen.
Äppelkaka med crunch på toppen.

Ingredienser

100 gsmör
1 dlHavregryn KRAV
2 dlVetemjöl
1,5 dlSocker
0,5 mskVaniljsocker
0,5 mskKanel
Flingsalt

kaneläpplen

2 äpplen
1 mskKanel
1 mskSocker
1 mskcitron, pressad saft

äppelkaka

1 msksmör, till formen
2 mskStröbröd, till formen
150 gsmör, rumsvarmt
2 dlSocker
2 ägg
0,5 dlVatten
2 tskVaniljsocker
3 dlVetemjöl
5 gBakpulver

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Äppelkaka med knaprig topping