Svarta bönburgare med gruyèreost
Det är så här en riktigt bra bönburgare med gruyèreost ska smaka. När burgarna är klara klickar du på en generös sked med karamelliserad lökröra. Recept från Gröna burgare av Martin Nordin (Bonnier Fakta).
Ingredienser
- 6 dlsvarta bönor, kokta
- Rapsolja, att steka i (jordnötsolja går också bra)
- 1 dlfinhackad gul lök
- 1 tskmilt chilipulver, till exempel Piment De Espelette
- 1 tskpaprikapulver, rökt
- 3 mskbbq-sås
- 1 dlvalnötter, rostade
- 2 mskKoriander, finhackad
- 1 dlsvart ris, kokt
- 1 dlPanko ströbröd
Karamelliserad lökröra
- 2 gula lökar, medelstora
- 2 mskSmör
- 1 mskRödvinsvinäger
Till servering
- 120 ggruyéreost
- 6 hamburgerbröd
- Smör
- Romansallad