Nu är det gyllene tider

Av Godare

Vad tycker du?

Nu är det gyllene tider

(1)

Låt saffransbrödet få en extra kick av kokos, citron och nötter!

Lotta Voltaire är kokboksförfattare, har bageri och driver en egen krog.

Ingredienser

Ingredienser

50 g
Jäst
100 g
Smör
5 dl
mjölk
250 g
kesella
1 g
Saffran
1.5 dl
Socker
0.5 tsk
Salt
17 dl
Vetemjöl

Gör så här

1
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt.
2
Slå vätskan över jästen och lös upp jästen.
3
Tillsätt kesella, socker, salt och mjöl.
4
Arbeta degen smidig.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

    1. Ämnen

      1. Recept
      2. Bakverk
    decoration divider

    Bakverk

    Visa alla

    Äppelkaka med smuldegstopp

    Friterade äppelskivor med äppelkolasås

    Marängtårta med mascarponekräm och bär

    Kokosdröm till fikat – glutenfritt!