Svartvinbärsmuffins – snabbt och enkelt att baka
Svartvinbärsmuffins – proppa muffins fulla med syrligt goda vinbär. Läckert och snabbakat och perfekt för en del av sommarens skörd. Svarta eller röda vinbär spelar ingen roll, båda blir goda.
Ingredienser
Ingredienser
5 dl
Vetemjöl
2.5 tsk
Bakpulver
2 dl
Socker
1 tsk
Kardemumma, malen
100 g
Smör
2.5 dl
mjölk
Svarta vinbär, eller röda
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Smält smöret och låt det svalna lite.
3
Blanda alla torra ingredienserna i en skål.
4
Häll växelvis i smör och mjölk i de torra ingredienserna under omrörning. Klicka i smeten i muffinsformar. 20 små eller 10 stora. Peta ner 5–8 vinbär i varje muffin, fler om de är stora.
5
Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter.