Lime- och citronpaj med maräng

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Lime- och citronpaj med maräng

Lime- och citronpaj med maräng kan göras dagen innan och håller sig fint en vecka i kylskåp. Lime- och citronkrämen kan också göras av bara limesaft eller citronsaft.

Lime- och citronpaj med maräng
Lime- och citronpaj med maräng

Ingredienser

  • 1 dlLimesaft
  • 1 dlcitronsaft
  • 3 ägg, stora
  • 130 gSocker
  • 1 mskMajsstärkelse
  • 80 gsmör

Kexsmulor

  • 150 ghavrekex
  • 2 mskfarinsocker
  • 80 gsmör, smält

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 200 gSocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lime- och citronpaj med maräng

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen