Lime- och citronpaj med maräng
Lime- och citronpaj med maräng kan göras dagen innan och håller sig fint en vecka i kylskåp. Lime- och citronkrämen kan också göras av bara limesaft eller citronsaft.
Ingredienser
- 1 dlLimesaft
- 1 dlcitronsaft
- 3 ägg, stora
- 130 gSocker
- 1 mskMajsstärkelse
- 80 gsmör
Kexsmulor
- 150 ghavrekex
- 2 mskfarinsocker
- 80 gsmör, smält
Maräng
- 3 äggvitor
- 200 gSocker
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.