Smulpaj med päron och blåbär

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Smulpaj med päron och blåbär

Det här är efterrätten för dig som gillar kombinationen krispigt, mjukt, sött och syrligt! Med blåbär och päron i fyllningen och pistage, vanilj och kanel i smuldegen blir den snabbt en ny favorit.

Smulpaj med blåbär och päron
Smulpaj med blåbär och päron

Ingredienser

400 gBlåbär
3 päron
100 gSocker
12 gPotatismjöl
2 mskcitronsaft

Smuldeg

80 gsmör
80 gSocker, gärna rörsocker
80 gmjöl
40 gPistagenötter, mandlar, hasselnötter eller valnötter
1 tskVaniljsocker, riktigt
1 tskKanel

Till servering

vaniljsås, vaniljglass eller vispad creme fraiche

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Smulpaj med päron och blåbär

Ämnen