Hjortfilé med jordärtskockspuré
Hjortfilé är underbart gott och perfekt för en lite extra lyxig middag. Servera den med härlig jordärtskockspuré, pepparsås, smörstekt svamp och äpplen stekta i lite smör och honung.
Ingredienser
- 800 gytterfilé av hjort
- kryddpeppar, krossad
- 1 kvisttimjan
- salt och malen peppar
- Olja
- smör
- 2 dlfärska örter, gräslök, persilja, timjan och salvia
Jordärtskockspuré
- 500 gJordärtskockor
- 2 msksmör
- 6 dlmjölk
- salt och malen peppar
Pepparsås
- 1 Schalottenlök
- 2 dlrödvin
- 2,5 dlkoncentrerad oxfond, eller viltfond
- 2 tskdijonsenap
- 1,5 mskrödvinbärsgelé
- 2 msksmör
- 1 tskmalen peppar, svart och vit
- Salt
Till servering
- stensopp, eller annan skogssvamp
- Äpple, i klyftor, stekt i lite smör och honung
- Brysselkål, smörstekt