Hjortfilé med jordärtskockspuré

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Hjortfilé med jordärtskockspuré

Hjortfilé är underbart gott och perfekt för en lite extra lyxig middag. Servera den med härlig jordärtskockspuré, pepparsås, smörstekt svamp och äpplen stekta i lite smör och honung.

Hjortfilé med jordärtskockspuré, pepparsås, smörstekt svamp och stekta äpplen.
Hjortfilé med jordärtskockspuré, pepparsås, smörstekt svamp och stekta äpplen.

Ingredienser

800 gytterfilé av hjort
kryddpeppar, krossad
1 kvisttimjan
salt och malen peppar
Olja
smör
2 dlfärska örter, gräslök, persilja, timjan och salvia

Jordärtskockspuré

500 gJordärtskockor
2 msksmör
6 dlmjölk
salt och malen peppar

Pepparsås

1 Schalottenlök
2 dlrödvin
2,5 dlkoncentrerad oxfond, eller viltfond
2 tskdijonsenap
1,5 mskrödvinbärsgelé
2 msksmör
1 tskmalen peppar, svart och vit
Salt

Till servering

stensopp, eller annan skogssvamp
Äpple, i klyftor, stekt i lite smör och honung
Brysselkål, smörstekt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hjortfilé med jordärtskockspuré