Fårikål

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Fårikål

Bjud på klassisk husmanskost till middag. Fårikål på smakrik lammbog och vitkål som får puttra under lock tills lammet är så mört att det smälter i munnen. Strö över hackad persilja och servera med nykokt potatis.

Fårikål på lammbog och vitkål, toppad med färsk persilja.
Fårikål på lammbog och vitkål, toppad med färsk persilja.

Ingredienser

  • 2 kgLammbog, i skivor, eller lammlägg
  • 2 kgvitkål
  • 5 tskhel svartpeppar
  • 2,5 tskSalt
  • 3 dlVatten
  • vetemjöl, om så önskas

Till servering

  • Potatis, kokt
  • hackad persilja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fårikål

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.