Fårikål
Bjud på klassisk husmanskost till middag. Fårikål på smakrik lammbog och vitkål som får puttra under lock tills lammet är så mört att det smälter i munnen. Strö över hackad persilja och servera med nykokt potatis.
Ingredienser
- 2 kgLammbog, i skivor, eller lammlägg
- 2 kgvitkål
- 5 tskhel svartpeppar
- 2,5 tskSalt
- 3 dlVatten
- vetemjöl, om så önskas
Till servering
- Potatis, kokt
- hackad persilja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.