Mix grill med naanbröd
Mört nötkött, paprikor, salladslök, sparris och söta nektariner, marinerade i en vitlöksdoftande olja med färsk timjan, är en otroligt god mix att lägga på grillen. Servera med naanbröd eller pitabröd och njut!
Ingredienser
- 600 gnötkött, mört
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 knippesalladslök
- 8 gröna sparrisar
- 1 rödlök
- 2 nektariner, eller plommon eller persikor
Vitlöksolja med timjan
- 2 vitlöksklyftor, grovt hackade
- 1 kvisttimjan
- 1 dlsolrosolja, eller mild olivolja
- salt och malen peppar
Till servering
- naan bröd, grillat, eller pitabröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.