Mix grill med naanbröd

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Mix grill med naanbröd

Mört nötkött, paprikor, salladslök, sparris och söta nektariner, marinerade i en vitlöksdoftande olja med färsk timjan, är en otroligt god mix att lägga på grillen. Servera med naanbröd eller pitabröd och njut!

Vitlöksmarinerat nötkött, paprika, sparris och nektariner som grillas och serveras med naanbröd.
Vitlöksmarinerat nötkött, paprika, sparris och nektariner som grillas och serveras med naanbröd.

Ingredienser

  • 600 gnötkött, mört
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 knippesalladslök
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 rödlök
  • 2 nektariner, eller plommon eller persikor

Vitlöksolja med timjan

  • 2 vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 1 kvisttimjan
  • 1 dlsolrosolja, eller mild olivolja
  • salt och malen peppar

Till servering

  • naan bröd, grillat, eller pitabröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mix grill med naanbröd

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen