Kryddig yoghurtdipp med chiliolja

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Kryddig yoghurtdipp med chiliolja

Här kommer ett supertips för en snabb och god dressing – toppa vanlig grekisk yoghurt med hemmagjord ingefärs- och chiliolja. Servera gärna med varma pitabröd och hackad persilja eller koriander.

Kryddig yoghurtdipp med chiliolja
Kryddig yoghurtdipp med chiliolja

Ingredienser

  • 5 dlgrekisk/turkisk/matyoghurt, crème fraiche eller gräddfil
  • sesamfrön
  • Koriander, hackad

Ingefärs- och chiliolja

  • 1 dlOlja
  • 2 mskChiliflakes, krossad chili
  • 1 mskIngefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, stor

Förslag till servering

  • pitabröd, grillat
  • rostat bröd
  • kex
  • pommes frites
  • grönsaker, i stavar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kryddig yoghurtdipp med chiliolja

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen