Kryddig yoghurtdipp med chiliolja

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Kryddig yoghurtdipp med chiliolja

Här kommer ett supertips för en snabb och god dressing – toppa vanlig grekisk yoghurt med hemmagjord ingefärs- och chiliolja! Servera gärna med varma pitabröd och hackad persilja eller koriander.

Kryddig yoghurtdipp med chiliolja
Kryddig yoghurtdipp med chiliolja

Ingredienser

5 dlgrekisk/turkisk/matyoghurt, crème fraiche eller gräddfil
sesamfrön
Koriander, hackad

Ingefärs- och chiliolja

1 dlOlja
2 mskChiliflakes, krossad chili
1 mskIngefära, finriven
1 vitlöksklyfta, stor

Förslag till servering

pitabröd, grillat
rostat bröd
kex
pommes frites
grönsaker, i stavar

Gör så här

  1. Hetta upp oljan försiktigt i en liten kastrull och rör ner chilin. Låt det "koka" (men se till att det inte blir för varmt) under omrörning tills oljan har fått färg av chilin. Ta kastrullen från värmen och rör ner finriven ingefära och vitlök. Låt svalna.
  2. Häll yoghurten i en lämplig skål och toppa med ingefära och chiliolja.
  3. Serveras med varma eller grillade pitabröd skurna i bitar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kryddig yoghurtdipp med chiliolja

Ämnen