Kryddig yoghurtdipp med chiliolja
Här kommer ett supertips för en snabb och god dressing – toppa vanlig grekisk yoghurt med hemmagjord ingefärs- och chiliolja. Servera gärna med varma pitabröd och hackad persilja eller koriander.
Ingredienser
- 5 dlgrekisk/turkisk/matyoghurt, crème fraiche eller gräddfil
- sesamfrön
- Koriander, hackad
Ingefärs- och chiliolja
- 1 dlOlja
- 2 mskChiliflakes, krossad chili
- 1 mskIngefära, finriven
- 1 vitlöksklyfta, stor
Förslag till servering
- pitabröd, grillat
- rostat bröd
- kex
- pommes frites
- grönsaker, i stavar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.