Minipajer med ägg och bacon

Av Lise Finckenhagen

(12)

Vad tycker du?

Minipajer med ägg och bacon

Starta dagen med frasiga smördegspajer fyllda med ägg, bacon, salladslök och ost. Dessa små läckerheter passar bra till frukost, mellis eller att ha med på utflykten. Receptet ger tio små pajer.

Småpajer med ägg och bacon
Småpajer med ägg och bacon

Ingredienser

  • 5 smördegsplattor, frysta
  • 150 gBacon
  • 4 Salladslökar
  • 3 ägg, stora
  • 150 gRiven ost
  • 3 dlgrädde
  • 1 Äggula, för pensling
  • salt och malen peppar
  • Olja, till stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Minipajer med ägg och bacon

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.