Minipajer med ägg och bacon
Starta dagen med frasiga smördegspajer fyllda med ägg, bacon, salladslök och ost. Dessa små läckerheter passar bra till frukost, mellis eller att ha med på utflykten. Receptet ger tio små pajer.
Ingredienser
- 5 smördegsplattor, frysta
- 150 gBacon
- 4 Salladslökar
- 3 ägg, stora
- 150 gRiven ost
- 3 dlgrädde
- 1 Äggula, för pensling
- salt och malen peppar
- Olja, till stekning
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.