Asiatisk nudelsallad med färs

Av Lise Finckenhagen

Härligt smakrik bowl med nudlar, färs och grönsaker. Om du inte har alla ingredienser till hands kan du blanda och matcha med det du har. Istället för hoisin- och sojasås kan du använda till exempel ostronsås och sweet chili. Nudlar kan bytas ut mot ris och grönsakerna kan enkelt justeras mot vad du än har liggandes i grönsakslådan.

Asiatisk nudelsallad med färs

Ingredienser

Ingredienser

500 g
nötfärs
2 msk
ingefära, färsk och finriven
4 msk
Hoisinsås
2 msk
Soja
1 msk
srirachasås
2 tsk
Sesamolja
4
Salladslökar, finhackade
1 knippe
koriander
thaibasilika
Olja

Till servering

nudlar
cashewnötter

Gör så här

1
Hetta upp lite olja i en stor stekpanna eller wok. Stek köttfärsen på hög värme. "Hacka" köttfärsen i små bitar och låt det stekas tills allt är genomstekt - och gärna lite knaprigt.
2
Tillsätt ingefära och vitlök mot slutet av stekningen. Rör ihop hoisinsås, sojasås, sriracha och sesamolja. Häll blandningen över köttfärsen och blanda ihop allt ordentligt.
3
Tillsätt hälften av salladslöken och grovt hackad koriander och/eller thaibasilika.
4
Servera med kokta nudlar, och strö över resten av salladslöken, strimlad morot, hackade nötter och extra örter.
5
Tips! Nötfärs kan ersättas med färs av kyckling, fläsk, vego eller lamm.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Vårrullar med jordnötssås

  2. Lax med röd curry och kokosmjölk

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Asiatisk mat
    3. Köttfärs
decoration divider

Asiatisk mat

Visa alla

Biffwok med ingefära och sesam

Sötsur grönsakswok

Enkel kimchi

Vårrullar med jordnötssås