Broccolisoppa med spenat och kokos
En läcker och ljusgrön soppa med broccoli, spenat och kokosmjölk. Här tumlar smakerna runt i en härlig koreografi. Ingefära, spiskummin och koriander sätter fart på smaklökarna.
Ingredienser
Ingredienser
1
broccoli, stor
1
Lök
2
vitlöksklyftor
0.5
grön chili, ev. lite till
1 msk
ingefära, färsk, riven
1 tsk
Spiskummin, krossad
0.5 tsk
korianderfrön, krossade
8 dl
Kycklingfond, eller buljong, ev lite till
3 dl
Kokosmjölk
100 g
Spenat, rensad och tvättad
Lime, pressad juice, några droppar
Salt och peppar
Olja, neutral
Till garnering
kokos
färsk koriander
grön chili, finhackad
Gör så här
1
Skär broccolin i små buketter. Skala stjälken och skär den i små bitar.
2
Skala och hacka löken och vitlöken. Strimla chilin. Hetta upp en skvätt olja i en medelstor kastrull. Fräs löken i några minuter under omrörning tills löken är blank och mjuk. Tillsätt vitlök, chili, ingefära, spiskummin och koriander.
3
Låt allt puttra ytterligare en minut.
4
Tillsätt fond och låt koka upp. Tillsätt broccolin och koka i fem minuter, eller tills broccolin nästan är mjuk. Häll i kokosmjölk och koka i ytterligare två minuter. Tillsätt spenat och kör soppan slät och jämn med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och några droppar lime- eller citronsaft. Strö över rostad kokos, färsk koriander och finhackad chili.