Broccolisoppa med spenat och kokos

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Broccolisoppa med spenat och kokos

En läcker och ljusgrön soppa med broccoli, spenat och kokosmjölk. Här tumlar smakerna runt i en härlig koreografi. Ingefära, spiskummin och koriander sätter fart på smaklökarna.

Broccolisoppa med spenat och kokos
Broccolisoppa med spenat och kokos

Ingredienser

1 broccoli, stor
1 Lök
2 vitlöksklyftor
0,5 grön chili, ev. lite till
1 mskingefära, färsk, riven
1 tskSpiskummin, krossad
0,5 tskkorianderfrön, krossade
8 dlKycklingfond, eller buljong, ev lite till
3 dlKokosmjölk
100 gSpenat, rensad och tvättad
Lime, pressad juice, några droppar
Salt och peppar
Olja, neutral

Till garnering

kokos
färsk koriander
grön chili, finhackad

Gör så här

1
Skär broccolin i små buketter. Skala stjälken och skär den i små bitar.
2
Skala och hacka löken och vitlöken. Strimla chilin. Hetta upp en skvätt olja i en medelstor kastrull. Fräs löken i några minuter under omrörning tills löken är blank och mjuk. Tillsätt vitlök, chili, ingefära, spiskummin och koriander.
3
Låt allt puttra ytterligare en minut.
4
Tillsätt fond och låt koka upp. Tillsätt broccolin och koka i fem minuter, eller tills broccolin nästan är mjuk. Häll i kokosmjölk och koka i ytterligare två minuter. Tillsätt spenat och kör soppan slät och jämn med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och några droppar lime- eller citronsaft. Strö över rostad kokos, färsk koriander och finhackad chili.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Broccolisoppa med spenat och kokos

Ämnen