Broccolisoppa med spenat och kokos

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Broccolisoppa med spenat och kokos

En läcker och ljusgrön soppa med broccoli, spenat och kokosmjölk. Här tumlar smakerna runt i en härlig koreografi. Ingefära, spiskummin och koriander sätter fart på smaklökarna.

Broccolisoppa med spenat och kokos
Broccolisoppa med spenat och kokos

Ingredienser

  • 1 broccoli, stor
  • 1 Lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 grön chili, ev. lite till
  • 1 mskingefära, färsk, riven
  • 1 tskSpiskummin, krossad
  • 0,5 tskkorianderfrön, krossade
  • 8 dlKycklingfond, eller buljong, ev lite till
  • 3 dlKokosmjölk
  • 100 gSpenat, rensad och tvättad
  • Lime, pressad juice, några droppar
  • Salt och peppar
  • Olja, neutral

Till garnering

  • kokos
  • färsk koriander
  • grön chili, finhackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Broccolisoppa med spenat och kokos

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.