Broccolisoppa med spenat och kokos
En läcker och ljusgrön soppa med broccoli, spenat och kokosmjölk. Här tumlar smakerna runt i en härlig koreografi. Ingefära, spiskummin och koriander sätter fart på smaklökarna.
Ingredienser
- 1 broccoli, stor
- 1 Lök
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 grön chili, ev. lite till
- 1 mskingefära, färsk, riven
- 1 tskSpiskummin, krossad
- 0,5 tskkorianderfrön, krossade
- 8 dlKycklingfond, eller buljong, ev lite till
- 3 dlKokosmjölk
- 100 gSpenat, rensad och tvättad
- Lime, pressad juice, några droppar
- Salt och peppar
- Olja, neutral
Till garnering
- kokos
- färsk koriander
- grön chili, finhackad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.