Burgare med avokado och limemajonnäs

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Burgare med avokado och limemajonnäs

Den här saftiga burgaren med avokado och limemajonnäs är den ultimata hamburgaren! Servera med sötsyrlig lök, knaprig bacon och riktigt mycket cheddarost.

Burgare med avokado och limemajonnäs
Burgare med avokado och limemajonnäs

Ingredienser

Burgare

  • 600 gnötkött, malet, gärna högrev
  • Salt
  • nymalen peppar

Sötsyrlig lök

  • 2 rödlök, små
  • 1,5 mskfarinsocker, ev vitt socker
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • Salt

Avokado- och limemajonnäs

  • 1 avokado, liten
  • 1 Lime, saften
  • 4 mskMajonnäs, eller aioli
  • 1 knippekoriander, liten
  • Salt

Extra tillbehör

  • bbq-sås
  • sallad
  • inlagda jalapenos
  • Cheddar
  • bacon, knaperstekt
  • hamburgerbröd, gärna brioche

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Burgare med avokado och limemajonnäs

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.