Burgare med avokado och limemajonnäs
Den här saftiga burgaren med avokado och limemajonnäs är den ultimata hamburgaren! Servera med sötsyrlig lök, knaprig bacon och riktigt mycket cheddarost.
Ingredienser
Burgare
- 600 gnötkött, malet, gärna högrev
- Salt
- nymalen peppar
Sötsyrlig lök
- 2 rödlök, små
- 1,5 mskfarinsocker, ev vitt socker
- 2 mskrödvinsvinäger
- Salt
Avokado- och limemajonnäs
- 1 avokado, liten
- 1 Lime, saften
- 4 mskMajonnäs, eller aioli
- 1 knippekoriander, liten
- Salt
Extra tillbehör
- bbq-sås
- sallad
- inlagda jalapenos
- Cheddar
- bacon, knaperstekt
- hamburgerbröd, gärna brioche
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.