Burgare med avokado och limemajonnäs

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Burgare med avokado och limemajonnäs

Den här saftiga burgaren med avokado och limemajonnäs är den ultimata hamburgaren! Servera med sötsyrlig lök, knaprig bacon och riktigt mycket cheddarost.

Burgare med avokado och limemajonnäs

Ingredienser

Burgare

600 gnötkött, malet, gärna högrev
Salt
nymalen peppar

Sötsyrlig lök

2 rödlök, små
1,5 mskfarinsocker, ev vitt socker
2 mskrödvinsvinäger
Salt

Avokado- och limemajonnäs

1 avokado, liten
1 Lime, saften
4 mskMajonnäs, eller aioli
1 knippekoriander, liten
Salt

Extra tillbehör

bbq-sås
sallad
inlagda jalapenos
Cheddar
bacon, knaperstekt
hamburgerbröd, gärna brioche

Gör så här

1
Gör fyra jämnstora hamburgare av köttfärsen. Försök att undvika att jobba mycket med köttet, klappa bara ihop det till en hamburgerform. Krydda burgarna med salt och peppar på båda sidor.
2
Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda lökskivorna med socker, vinäger och salt och låt dem marinera.
3
Dela och gröp ur avokadon. Mosa avokado tillsammans med limejuice och rör ihop det med majonnäs och hackad koriander. Krydda med salt.
4
Pensla burgaren med lite olja och grilla dem på hög värme i ca. 3-4 minuter på varje sida. Lägg på osten mot slutet av grillningen.
5
Värm bröden på grillen och gör läckra hamburgare med BBQ-sås, sallad, avokado- och limemajonnäs, bacon, jalapeño och sötsur lök.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    BBQ-burgare med hemgjorda pommes frites

  2. (0)

    Krispig kycklingburgare

  3. Allt du behöver veta om Nordamerikansk mat

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Burgare
    3. Amerikansk mat

Burgare

Visa alla
(1)

Grekisk hamburgare med tzatziki

(1)

Koreanska fläskburgare

(1)

BBQ-burgare med hemgjorda pommes frites

(1)

Renskavsburgare med skogssvamp