Hemlagade fiskbullar
Varför göra själv när man kan köpa färdiga, tänker du kanske? Ett svar är att den hemmagjorda fiskbullar innehåller mycket mer fisk, och dessutom smakar mycket bättre än de färdiglagade varianterna.
Ingredienser
Fiskbullar
- 1 kgTorsk, sej och/eller koljafilé
- 2 tskSalt
- 2 mskpotatismjöl
- 2 äggvitor
- 4 dlmatgrädde, eller mjölk
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili, utan frön
- 0,5 bitpurjolök
- 1 dlfärska örter, dill, gräslök eller persilja
- 1 tskPeppar
Bakade morötter
- 800 gmorötter
- 2 tskflytande honung
- 0,5 citron
- Olivolja
- salt och malen peppar
- 2,5 mskmandel, eller hasselnötter, rostade
- färska örter, dill, gräslök eller persilja
Yoghurtdressing
- 2,5 dlnaturell yoghurt
- 1 mskgrovkornig senap
- 1 dlfärska örter, dill, gräslök eller persilja
- citronsaft
- salt och malen peppar