Hemlagade fiskbullar

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Hemlagade fiskbullar

Varför göra själv när man kan köpa färdiga, tänker du kanske? Ett svar är att den hemmagjorda fiskbullar innehåller mycket mer fisk, och dessutom smakar mycket bättre än de färdiglagade varianterna.

Hemlagade fiskbullar.
Hemlagade fiskbullar.

Ingredienser

Fiskbullar

  • 1 kgTorsk, sej och/eller koljafilé
  • 2 tskSalt
  • 2 mskpotatismjöl
  • 2 äggvitor
  • 4 dlmatgrädde, eller mjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, utan frön
  • 0,5 bitpurjolök
  • 1 dlfärska örter, dill, gräslök eller persilja
  • 1 tskPeppar

Bakade morötter

  • 800 gmorötter
  • 2 tskflytande honung
  • 0,5 citron
  • Olivolja
  • salt och malen peppar
  • 2,5 mskmandel, eller hasselnötter, rostade
  • färska örter, dill, gräslök eller persilja

Yoghurtdressing

  • 2,5 dlnaturell yoghurt
  • 1 mskgrovkornig senap
  • 1 dlfärska örter, dill, gräslök eller persilja
  • citronsaft
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hemlagade fiskbullar

Ämnen