Sötsur grönsakswok

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Sötsur grönsakswok

En wok med sötsur sås, mango, paprika och salladslök – en färggladare och mer smakrik rätt får du leta efter! Dessutom är den snabbfixad, 20 minuters matlagning är allt som krävs.

Grönsakswok med sötsur sås, mango, paprika och salladslök.
Grönsakswok med sötsur sås, mango, paprika och salladslök.

Ingredienser

  • 1 mango
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 Lök
  • 2 morötter
  • 100 gSockerärter
  • 6 minimajs, rå eller kokt
  • 4 stjälkarsalladslök
  • 2 mskSweet chilisås
  • 2 mskaprikossylt, eller mangochutney
  • 2 mskKetchup
  • 4 mskVatten
  • 1 mskIngefära, färsk och finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad
  • 1 nävejordnötter, kan utelämnas
  • 1 knippekoriander, färsk

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sötsur grönsakswok

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.