Sötsur grönsakswok

Av Lise Finckenhagen

En wok med sötsur sås, mango, paprika och salladslök – en färggladare och mer smakrik rätt får du leta efter! Dessutom är den snabbfixad, 20 minuters matlagning är allt som krävs.

Grönsakswok med sötsur sås, mango, paprika och salladslök.

Ingredienser

Ingredienser

1
mango
1
gul paprika
1
röd paprika
1
Lök
2
morötter
100 g
Sockerärter
6
minimajs, rå eller kokt
4 stjälkar
salladslök
2 msk
Sweet chilisås
2 msk
aprikossylt, eller mangochutney
2 msk
Ketchup
4 msk
Vatten
1 msk
Ingefära, färsk och finriven
1
vitlöksklyfta, riven eller finhackad
1 näve
jordnötter, kan utelämnas
1 knippe
koriander, färsk

Gör så här

1
Rensa och dela mangon, paprikan och löken i jämna bitar. Skala och skär moroten i tunna skivor, rensa sockerärtorna och dela dem på mitten. Dela majsen i två eller fyra. Rensa och dela salladslöken i grova bitar.
2
Rör ihop sweet chilisås, sylt eller chutney, ketchup, vatten och ingefära.
3
Hetta upp lite olja i en wok eller stekpanna. Tillaga lök och paprika på hög värme under omrörning tills grönsakerna nästan är mjuka.
4
Ta ur grönsakerna ur pannan, värm upp den igen och lägg i  morötterna. Låt morötterna och majsen tillagas i cirka 20 sekunder under omrörning, innan du tillsätter salladslöken och vitlöken och fortsätt fräsa på hög värme i 30 sekunder. Tillsätt sockerärtor och mango.
5
Sänk värmen något och häll tillbaka de andra grönsakerna i woken. Tillsätt såsen, låt koka upp och blanda allt väl.
6
Strö över nötter och hackad koriander. Servera direkt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Vårrullar med jordnötssås

  2. Asiatisk nudelsallad med köttfärs

  3. Fullkornsnudlar med krämig curry

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Thailändsk mat
    3. Vegetariskt
    4. Asiatisk mat
decoration divider

Thailändsk mat

Visa alla

Thaikyckling med vitlök

Thailändsk färsgryta

Kycklingburgare med thailändska smaker

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås