Saltkokt potatis med mojo rojo
Småpotatisar är nästan obligatoriska på tapasbordet, och smakar ännu bättre med chilimajonnäs. Här har vi ångat potatisen torr i kastrullen, skalet ska vara lätt skrynkligt och få en tunn torr saltskorpa.
Ingredienser
Ingredienser
1 kg
små potatisar
6 msk
Havssalt
2 dl
majonnäs
2 msk
Chilisås
Gör så här
1
Tvätta potatisen och kontrollera att skalet är intakt. Lägg potatisen i en kastrull och tillsätt vatten tills det precis täcker dem. Koka upp och tillsätt havssalt. Låt det puttra tills potatisen är färdigkokt.
2
Häll av vattnet och ånga potatisen torr i kastrullen. Skalet ska vara lätt skrynkligt och få en tunn torr saltskorpa.
3
Vispa ihop majonnäs och chilisås.
4
Servera den saltade potatisen med chilimajonnäs.