Saltkokt potatis med mojo rojo

Av Lise Finckenhagen

Småpotatisar är nästan obligatoriska på tapasbordet, och smakar ännu bättre med chilimajonnäs. Här har vi ångat potatisen torr i kastrullen, skalet ska vara lätt skrynkligt och få en tunn torr saltskorpa.

Saltkokt potatis med mojo rojo

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
små potatisar
6 msk
Havssalt
2 dl
majonnäs
2 msk
Chilisås

Gör så här

1
Tvätta potatisen och kontrollera att skalet är intakt. Lägg potatisen i en kastrull och tillsätt vatten tills det precis täcker dem. Koka upp och tillsätt havssalt. Låt det puttra tills potatisen är färdigkokt.
2
Häll av vattnet och ånga potatisen torr i kastrullen. Skalet ska vara lätt skrynkligt och få en tunn torr saltskorpa.
3
Vispa ihop majonnäs och chilisås.
4
Servera den saltade potatisen med chilimajonnäs.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Minipajer med ägg och bacon

  2. Baguette med serranoskinka

  3. Friterad jalapeno med knaperstekt bacon. Mums!

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Tillbehör
decoration divider

Smårätter

Visa alla

Rotfruktschips med dipp

Blomkålskroketter

Fikon med lufttorkad skinka och ricotta

Minipajer med ägg och bacon