Av Thomas Sjögren

Thomas Sjögrens currysill

Av Thomas Sjögren

En currysill piggar alltid upp med sina goda smaker och härligt solgula färg. I Thomas Sjögren sillrecept finns både lök och syrligt äpple med sin fin kontrast till sillens sälta.

I Thomas Sjögren currysill finns både lök och syrlig äpple.

Ingredienser

Ingredienser

3 sillfiléer
5-minuterssill
1
Äpple
1
Gul lök
3 msk
gult currypulver
2 msk
Matolja
2 dl
Majonnäs
2 dl
Crème fraiche
Salt

Gör så här

1
Skala och hacka löken, skär äpplet i mindre bitar.
2
Värm en panna med matoljan, stek lök och äpple tills det mjuknat, lägg i curry och stek vidare. Mixa löken och äpplet till en röra. Blanda crème fraiche, majonnäs och den mixade curryblandningen, smaka av med salt.
3
Vänd ner sillen i såsen och lägg upp sillen på en burk.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fänkål- och akvavitssill

  2. Senapssill smaksatt med whiskey och kaffe

  3. Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Thomas Sjögren, kock
decoration divider

Thomas Sjögren, kock

Visa alla

Helstekt rödtunga med världens enklaste sås

Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett

Gratinerade ostron med vitlök och persilja

Pocherat ostron med pepparrotsgrädde