Kryddstekt blomkål

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Kryddstekt blomkål

Bjud på Paul Svenssons kryddstekta blomkål med fräsch raita på gurka, grekisk yoghurt och färsk mynta. ”Att bygga en rätt utifrån att allt på råvaran ska användas är en underbar känsla. Här får man ut fyra saftiga ”biffar” och dessutom ”couscous” från blomkålen”, säger han.

Recept från bokeb ”Grönsaker A-Ö” av Paul Svensson.

Kryddstekt blomkål med blomkålscouscous ger både biff och tillbehör från ett och samma blomkålshuvud.
Kryddstekt blomkål med blomkålscouscous ger både biff och tillbehör från ett och samma blomkålshuvud.

Ingredienser

  • 2 blomkål, medelstora
  • 1 tskspiskummin, malen
  • 1 tskrivet citronskal
  • 0,5 Gul lök
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 2 mskjapansk soja
  • 250 gSkogschampinjoner
  • 1 kvistbacktimjan, eller vanlig timjan
  • 5 dlVatten
  • 1 msksmör
  • 0,75 dlRapsolja, neutral
  • Salt
  • nymalen svartpeppar

Raita

  • 1 gurka
  • 4 dlgrekisk yoghurt, 10 procent fetthalt
  • 0,5 krukaMynta, hackad
  • Salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kryddstekt blomkål