Av Tareq Taylor

Hoch el hellow – campingpizza i stekpanna

Av Tareq Taylor

(1)

Vad tycker du?

Hoch el hellow – campingpizza i stekpanna

Minnet från när jag lagade den här rätten ute i öknen tillsammans med pappa och brorsan kommer jag alltid att bära med mig. Pappa fick sätta namnet på den – Hoch el Hellow är gatan där han växte upp i Jerusalem, berättar Tareq Taylor.

Recept från boken ”Tareq Taylors matresa”, Bonnier Fakta.

Tareq Taylors pizza som du gör i stekpanna.

Ingredienser

1 Gul lök
1 Aubergine
2 mskOlivolja
20 svarta oliver, med kärna
2 tskza'atar
2 tsksumak
0,5 dlPinjenötter
2 kvistarbladpersilja
1 tskSalt
1 mozzarella, à cirka 125 g
1 arabiskt bröd, stort, runt och mjukt (t ex laffa)
Salt
svartpeppar, nymalen

Topping

6 små tomater, i halvor (eller mer efter smak)
2 kvistarmynta, hackad och färsk
1 Granatäpple, kärnorna
1 grön chili, i skivor

Gör så här

1
Skala lök och aubergine. Hacka löken fint och skär auberginen i små tärningar. Stek i olja tills löken mjuknat.
2
Kärna ur oliverna och dela dem ett par gånger. Lägg oliverna i pannan med lök och aubergine. Krydda med za’atar och sumak och fortsätt stekningen. Tillsätt pinjenötterna och stek tills det hela fått fin färg. Smaka av med salt.
3
Hacka persiljan och tillsätt den i pannan. Fös ihop ingredienserna så att de får samma storlek som brödet.
4
Riv mozzarellan och fördela den uppe på grönsakerna. Lägg sedan brödet ovanpå alltihop och vänta i någon minut så att osten smälter. Placera sedan en tallrik eller ett lock ovanpå brödet och vänd upp och ner på pannan.
5
Toppa pizzan med tomater, mynta, granatäppelkärnor och chiliskivor. Ringla gärna lite olja över alltihop och salta och peppra till sist.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (6)

    Tareq Taylors hummus

  2. (33)

    Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pizza
    3. Mat från Mellanöstern

Pizza

Visa alla
(1)

Focacciapizza med mozzarella och tomat

(1)

Pitapizzor med olika toppings

(3)

Pizza med körsbärstomat, sardeller och burrata

(2)

Pizza med rabarberkompo­tt, burrata och rostad pistage