Fyllt kalkonbröst

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Fyllt kalkonbröst

Det här är en expresskalkon med världens enklaste fyllning för dig som inte vill steka en hel kalkon. Saftiga och härliga rullader som kombinerar smaken av salt italiensk korv och söta tranbär.

Fyllt kalkonbröst
Fyllt kalkonbröst

Ingredienser

  • 0,5 dlTranbär, torkade
  • 150 gSalsicca, rå (italiensk korv)
  • 0,5 dlvalnötter, eller pekannötter, grovt hackade
  • 0,5 dlpersilja, hackad
  • 800 gKalkonbröst, med skinn (eventuellt kycklingbröst)
  • Salt
  • Peppar
  • 5 vitlöksklyftor, med skal
  • 2 kvistarfärska örter, timjan, rosmarin och salvia (eller några teskedar torkade)
  • smör och olja, till stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fyllt kalkonbröst

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen