Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple

Av Anna Wendt

Brynt smör förhöjer smaken på det mesta och tillsammans med matjessillen blir det rena gourmetmaten.

– Äpplet ger en fin friskhet som passar perfekt tillsammans med det brynta smöret. Det här är verkligen inte superavancerat och går fort att göra, säger Anna Wendt, receptkreatör och skapare av den somriga rätten.

Portionerna är beräknat för en buffé med flera olika rätter.

Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Färskpotatisar, små
5
ägg
0.5
rött äpple
1 tsk
pressad citron
0.5 dl
rödlök, finhackad
0.5 dl
gräslök, finhackad
1 knippe
dill
50 g
Smör
440 g
Matjesfiléer
svartpeppar

Gör så här

1
Skölj och skrubba potatisarna. Koka i saltat vatten tills de är klara, känn med en sticka. Häll av vattnet och låt svalna.
2
Koka äggen ca 5-6 minuter, gärna så att de är lite krämiga i gulan.
3
Skär äpplet i skivor, pressa över lite citronsaft så de inte blir bruna. Skala och finhacka rödlök. Finhacka gräslök och dill.
4
Smält smör i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då och låt det brynas tills det fått en ljust brun ton.
5
Fördela ut alla ingredienser på ett vackert fat eller på ett smörpapper i en trälåda eller på en fin bricka. Häll över det brynta smöret precis före servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Midsommar
    3. Sallad
decoration divider

Midsommar

Visa alla

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Krämig kavringstårta med matjessill

Melon- och fetasallad

Krämig lingonsill med lime