Högrevstacos
Det är lätt att ta sina smaklökar för givet. Ge dom en present med detta långkok på saftigt och mört högrev med rökig och het chipotlechili. Servera i nygräddade vetetortillas med guacamole, salsa, riven ost och en generös näve hackad koriander!
Ingredienser
1,5 kgHögrev
1 mskspiskummin
2 chipotlechili
2 dlVatten, kokande
2 mskTomatpuré
1 mskrödvinsvinäger
1 mskoregano
1 msksocker
Salt
Olja, neutral
Till servering
tortillabröd
guacamole
salsa, gärna färsk tomatsalsa
Riven ost
färsk koriander
Gör så här
1
Blötlägg chipotlen i 2 dl kokande vatten i ca. 20 min.
2
Mosa chilin tillsammans med vattnet. Ta eventuellt bort fröna först om du vill ha det lite mildare.
3
Använd en tjockbottnad kastrull och värm det med lite olja. Krydda köttet med salt och bryn det väl på alla sidor.
4
Tillsätt spiskummin och låt det fräsa en liten minut.
5
Tillsätt resten av ingredienserna, lägg på ett tätt lock och låt köttet puttra försiktigt i ca. tre timmar, eller tills det är helt mört. Vänd på köttet lite då och då.
6
Ta av locket och låt puttra tills det mesta av vätskan är genomstekt och köttet nästan glaserat i chilisåsen.
7
Riv isär köttet med två gafflar.
8
Serveras med till exempel nygräddade vetetortillas, guacamole, färsk tomatsalsa, riven ost och färsk koriander.