Högrevstacos
Det är lätt att ta sina smaklökar för givet. Ge dom en present med detta långkok på saftigt och mört högrev med rökig och het chipotlechili. Servera i nygräddade vetetortillas med guacamole, salsa, riven ost och en generös näve hackad koriander!
Ingredienser
- 1,5 kgHögrev
- 1 mskspiskummin
- 2 chipotlechili
- 2 dlVatten, kokande
- 2 mskTomatpuré
- 1 mskrödvinsvinäger
- 1 mskoregano
- 1 msksocker
- Salt
- Olja, neutral
Till servering
- tortillabröd
- guacamole
- salsa, gärna färsk tomatsalsa
- Riven ost
- färsk koriander
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.