Högrevstacos

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Högrevstacos

Det är lätt att ta sina smaklökar för givet. Ge dom en present med detta långkok på saftigt och mört högrev med rökig och het chipotlechili. Servera i nygräddade vetetortillas med guacamole, salsa, riven ost och en generös näve hackad koriander!

Gör tacos med högrev och lyft tacomiddagen till nya höjder.
Gör tacos med högrev och lyft tacomiddagen till nya höjder.

Ingredienser

  • 1,5 kgHögrev
  • 1 mskspiskummin
  • 2 chipotlechili
  • 2 dlVatten, kokande
  • 2 mskTomatpuré
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskoregano
  • 1 msksocker
  • Salt
  • Olja, neutral

Till servering

  • tortillabröd
  • guacamole
  • salsa, gärna färsk tomatsalsa
  • Riven ost
  • färsk koriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Högrevstacos

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.