Högrevstacos

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Högrevstacos

Det är lätt att ta sina smaklökar för givet. Ge dom en present med detta långkok på saftigt och mört högrev med rökig och het chipotlechili. Servera i nygräddade vetetortillas med guacamole, salsa, riven ost och en generös näve hackad koriander!

Gör tacos med högrev och lyft tacomiddagen till nya höjder.

Ingredienser

1,5 kgHögrev
1 mskspiskummin
2 chipotlechili
2 dlVatten, kokande
2 mskTomatpuré
1 mskrödvinsvinäger
1 mskoregano
1 msksocker
Salt
Olja, neutral

Till servering

tortillabröd
guacamole
salsa, gärna färsk tomatsalsa
Riven ost
färsk koriander

Gör så här

1
Blötlägg chipotlen i 2 dl kokande vatten i ca. 20 min.
2
Mosa chilin tillsammans med vattnet. Ta eventuellt bort fröna först om du vill ha det lite mildare.
3
Använd en tjockbottnad kastrull och värm det med lite olja. Krydda köttet med salt och bryn det väl på alla sidor.
4
Tillsätt spiskummin och låt det fräsa en liten minut.
5
Tillsätt resten av ingredienserna, lägg på ett tätt lock och låt köttet puttra försiktigt i ca. tre timmar, eller tills det är helt mört. Vänd på köttet lite då och då.
6
Ta av locket och låt puttra tills det mesta av vätskan är genomstekt och köttet nästan glaserat i chilisåsen.
7
Riv isär köttet med två gafflar.
8
Serveras med till exempel nygräddade vetetortillas, guacamole, färsk tomatsalsa, riven ost och färsk koriander.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Autentiska mexikanska tacos med fläskkarré

  2. (1)

    Laxtacos med mango

  3. (2)

    Chipotlemajjo

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tacos
    3. Mexikansk mat

Tacos

Visa alla
(1)

Nachotallrik med extra allt

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Laxtacos med mango

(1)

Autentiska mexikanska tacos med fläskkarré